ΠΩΣ Η ΤΣΕΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ;

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφτηκαν φέτος την Τσεχία θα φτάσει τα 80.000 από 85.000 που ήταν πέρυσι. Η μείωση όμως αυτή θα αντισταθμιστεί πλήρως από τις αφίξεις τουριστών από άλλες χώρες και κύρια από τη Γερμανία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνει ο αναλυτής τουρισμού Jaromír Beránek, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Παράλληλα, οι Κινέζοι τουρίστες έχουν «πλασαριστεί» στην 11η θέση της κατάταξης με τις εθνικότητες που επιλέγουν για τις διακοπές τους την Τσεχία. «Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών αυξάνεται πολύ γρήγορα όπως ακριβώς γίνεται και με τους ταξιδιώτες από τη Νότια Κορέα. Έτσι, μπορούμε να περιμένουμε την εμφάνισή τους στην πρώτη δεκάδα των ξένων τουριστών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής του Τσέχικου Οργανισμού Τοιυρισμού  Jan Herget.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται στις 10 κορυφαίες ξένες αγορές για τον τσέχικο τουρισμό, ενώ και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας η ταχύτερη αύξηση στον αριθμό τουριστών καταγράφηκε από την Ινδία (25 %), την Κίνα (22 %) και τη Νότια Κορέα (20,2 %).
Την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014 οι ξένοι τουρίστες στην Τσεχία ξόδεψαν συνολικά 103,6 δισ. τσέχικες κορώνες, καταγράφοντας αύξηση 2% σε σχέση με πέρυσι.  Ο αριθμός τους αναμένεται, σύμφωνα με τον Τσέχικο Οργσανισμό Τουρισμού και την εταιρία συμβούλων να ξεπεράσει, για πρώτη φορά φέτος, τους 8 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s