ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ VIRTUAL TRIPS!!!

Στη διεθνή έκθεση ITB Berlin 2015 συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου Ηρακλείου και παρουσίασε την καινούργιά του συνεργασία  με την επίσημη κοινότητα των προγραμματιστών της Google στην Ελλάδα (τη Google Developers Group), ένα καινοτόμο και μοναδικό τρόπο να προσομοιωθεί η φυσική παρουσία του χρήστη στον τουριστικό προορισμό, αναδημιουργώντας τις αισθητικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν: όραση και ακοή 360 μοιρών. Το GVR Project (Ελληνικό Project Εικονικής Πραγματικότητας/Greek Virtual Reality Project) για τον Τουρισμό και τα Ταξίδια είναι ένας μόνο από τους διαφορετικούς τομείς όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Εικονική Πραγματικότητα για την απόλυτη εμπειρία.

Βασίζεται στο project του Google Cardboard, μια απλή συσκευή/εργαλείο φτιαγμένο από χαρτόνι που δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας! “Cardboard, ο τρόπος της Google για την ανάπτυξη προσιτών εργαλείων εικονικής πραγματικότητας (virtual reality-VR), που θα επιτρέψουν σε όλους να απολαύσουν την εικονική πραγματικότητα με έναν απλό, διασκεδαστικό και φυσικό τρόπο”.

Στο Βερολίνο έγινε για πρώτη φορά η χρήση της εφαρμογής για το Δήμο Χερσονήσου με τους επισκέπτες να εκπλήσσονται με τη «μεταφορά» τους κυριολεκτικά μέσα στον προορισμό. Ήδη είναι έτοιμα δεκαπέντε (15) virtual tours με πληροφορίες για το Δήμο Χερσονήσου σε κείμενα. Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που προχωρά σε αυτή τη συνεργασία, ενώ είναι η δεύτερη τέτοια εφαρμογή που δημιουργείται μετά το enjoyEvia, τον επίσημο Σύλλογο Τουριστικών  Καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας, που ήταν ένας από τους αρχικούς οργανισμούς που πίστεψαν στη χρήση αυτής της τεχνολογίας και στήριξαν το project με κάθε μέσο, προκειμένου να προωθήσουν περιοχές της βόρειας Εύβοιας (Λίμνη, Ρόβιες, Ήλια).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s