«ΚΙΝΑ-ΜΑΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σε αυτή την όσο και εάν σας ακούγεται απίστευτη εντούτοις πραγματική διαπίστωση καταλήγει τελευταία ανάλυση από την Bank of America Merrill Lynch που επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των Κινέζων τουριστών από 109 εκατομμύρια άτομα που ήταν το 2014 θα εκτιναχθεί στα 174 εκατομμύρια μέχρι το 2019, ενώ τα 164 δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψαν το 2014 θα «εκτοξευτούν» στα 264 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2019. Προκειμένου να καταστεί σαφής η προοπτική ανάπτυξης του εξερχόμενου κινεζικού τουρισμού επισημαίνεται ότι μόνο 10 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδευαν για τις διακοπές τους στο εξωτερικό το 2000. Επιπλέον, για τους «αδαείς» τονίζεται με νόημα ότι τα 264 δισ. δολάρια που θα δαπανήσουν για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό οι Κινέζοι αντιστοιχεί περίπου στο μέγθος της οικονομίας της Φιλανδίας και είναι μεγαλύτερο από ότι της ελληνικής οικονομίας.

«Η Κινα-μανία έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τα τελευταία λίγα χρόνια. Φαινόμενο παρόμοιο με αυτό που παρουσίαζαν πριν από αρκετά χρόνια οι Ιάπωνες. Μόνο που η Κινα-μανία θα εξαπλωθεί περισσότερο και θα διαρκέσεις περισσότερο δεδομένου τον πληθυσμό της Κίνας που προσεγγίζει το 1,3 δισεκατομμύρια άτομα, σε σχέση με τους 127 εκατομμύρια Ιάπωνες κατοίκους», υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

Οι Κινέζοι τουρίστες που είναι οι πιο σπάταλοι τουρίστες στον κόσμο θα εξακολουθήσουν και τα επόμενα χρόνια να διακρίνονται και για αυτό, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικό τους  γνώρισμά τους. Αποτελούν τους μεγαλύτερους καταναλωτές του κόσμου στην αγορά ειδών πολυτελείας,  με το ήμισυ των δαπανών αυτών να γίνεται στο εξωτερικό.

Τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των εισερχόμενων Κινέζων τουριστών παρουσιάζουν- εκτός Ασίας-οι ΗΠΑ, ενώ δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αυστραλία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Ωστόσο, στο στόχαστρο πολλών προορισμών της υφηλίου που θα επιδιώξουν να τους δελεάσουν και να τους παρακινήσουν για να επισκεφτούν τη χώρα τους θα βρεθούν οι Κινέζοι ηλικίας 25 έως 34 ετών που θα αποτελούν τα επόμενα χρόνια  το μεγαλύτερο τμήμα (35%) του εξερχόμενου τουρισμού  από την ασιατική χώρα και θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 15-24 ετών που θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 27%. Οι προοπτικές ανάπτυξης του κινέζικού τουρισμού είναι στην παγκόσμια τουριστική αγορά, τεράστιες δεδομένου ότι μόνο το 5% του πληθυσμού της Κίνας κατέχει διαβατήρια.Ασία, σύμφωνα με την έρευνα με επικεφαλής τον Μπίλι Ng στο Χονγκ Κονγκ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s