ΣΕ 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ- ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο ιατρικός τουρισμός θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς τομείς στο μέλλον στην Τουρκία, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν με δημοσιεύματά τους ειδησεογραφικά πρακτορεία στη γειτονική χώρα. Η ανάπτυξη της χώρας ως προορισμού και ιατρικού τουρισμού αποδεικνύεται και από τον τετραπλασιασμό του αριθμού των επισκεπτών που επισκέφτηκαν την Τουρκία για ιατρικούς λόγους μεταξύ 2008 και 2012. Ο αριθμός τους το 2013 ανήλθε σε περισσότερα από 290.000 άτομα τα οποία γνωρίζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα, τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει σε υποδομές υγείας από τον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας  υψηλές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε προσιτές τιμές.

Ο αριθμός των επισκεπτών που επισκέφτηκαν την Τουρκία κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2014 για ιατρικούς λόγους διαμορφώθηκε στα 162.445 άτομα, ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 328 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2023 η Τουρκία στοχεύει να προσελκύσει 2 εκατομμύρια τουρίστες, συνεισφέροντας 20 δισεκατομμύρια δολάρια στον κρατικό κορβανά.  

Η Τουρκία έχει καταστεί κέντρο μεταμόσχευσης μαλλιών στον ιατρικό τουρισμό. Οι συγκεκριμένες ιατρικές επεμβάσεις δεν γίνονται μόνο στο κεφάλι αλλά και  σε άλλα μέρη του σώματος για λόγους …. αρρενωπότητας. Όσο αφορά στην εθνικότητα των ανδρών που επιζητούν αυτές τις ιατρικές υπηρεσίες δεν είναι μόνο Αμερικάνοι αλλά προέρχονται και από χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s