ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ

 

 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Γρηγόρη Τάσιο, οι προκρατήσεις από τη γερμανική αγορά κινούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, της τάξεως του +5% έως +7%, σε σύγκριση με το 2014 και υπολογίζονται περίπου στις 200.000 αεροπορικές αφίξεις.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Γερμανούς για περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να γίνει συντήρηση των μονοπατιών, κάτι που θα ξεκινήσει εντός του Απριλίου», αναφέρει ο κ. Τάσιος.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αγορές, όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος, οι Βαλκάνιοι κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, από Βρετανία υπάρχει μια αύξηση, σε σχέση με τις 50.000 αφίξεις της περασμένης σεζόν, ενώ από τη ρωσική αγορά η μείωση κινείται στο 50% – 60%, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη διολίσθηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ.

«Όσο σταθεροποιείται η κατάσταση στη χώρα μας, τόσο θα ανεβαίνουν οι προκρατήσεις», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα, η χρονιά θα κινηθεί σε θετικά επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι.

Τα μηνύματα που έρχονται από τη γερμανική αγορά, για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Χαλκιδικής, είναι ενθαρρυντικά. «Παρόλο που φοβόμασταν, είναι στο +5%», λέει ο κ. Χαδαλής, υπογραμμίζοντας επίσης ότι αυξητική τάση υπάρχει από Σκανδιναβία, αύξηση 5% – 10% υπάρχει από Τουρκία και από Ιταλία, ενώ τα Βαλκάνια κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Η ομοσπονδία, όπως εξηγεί ο κ. Χαδαλής, δεν επηρεάζεται από τη ρωσική αγορά, «διότι οι Ρώσοι είναι κυρίως πελάτες ξενοδοχείων».

Και η χερσόνησος του Άθω εστιάζει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Γι΄ αυτό στο πλαίσιο της έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο παρουσιάστηκαν περιπατητικές διαδρομές, πολιτιστικές θεματικές εξορμήσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, προσκυνηματικές περιηγήσεις, ειδικές μορφές τουρισμού που σχετίζονται με το ελληνικό καλοκαίρι, όπως ο αλιευτικός και ο καταδυτικός τουρισμός, γαστρονομία & οίνος κ.λπ.

ΠΙΕΡΙΑ
Αέρα συγκρατημένης αισιοδοξίας μεταφέρει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, για τη φετινή τουριστική σεζόν.

«Η Πολιτεία πρέπει να πάρει άμεσα δραστικά μέτρα. Είμαστε σε υπνωτισμό. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας, γιατί μόνο το «ήλιος και θάλασσα» δε φτάνει», αναφέρει ο κ. Βεϊδαμενίδης τονίζοντας ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η χώρα μας, μεταξύ των οποίων και τα ιαματικά λουτρά τα οποία δεν έχουν αναδειχτεί, θα φέρουν πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις για την Πιερία, τα μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που συμμετείχε η Ομοσπονδία, σε Σόφια, Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, κινούνται σε θετικό πρόσημο.

Ο κ. Βεϊδαμενίδης επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η στροφή σε νέες αγορές, αλλά και η περαιτέρω επιμονή σε παραδοσιακές. «Χρειάζεται να διεισδύσουμε πιο γερά σε αγορές, να ανοίξουμε τη Σκανδιναβία, τη Βρετανία, να είμαστε πιο δυνατοί στη Γερμανία».

Πηγή: agelioforos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s