ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

 Παράδειγμα προς μίμηση πρέπει να αποτελέσει για τη χώρα μας- που όπως όλοι γνωρίζουμε πραγματικά βρίθει από πολιτιστικό, ιστορικό κλπ. πλούτο-η διαπίστωση αυτή στην οποία συναινούν βρετανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφερόμενα στα πρόσφατα ανακοινωθέντα στοιχεία σχετικά με την επισκεψιμότητα των τουριστών σε αξιοθέατα του Λονδίνου το 2014. Πρόκειται για τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσα και τα οποία είναι:

Το Βρετανικό Μουσείο που εξακολουθεί να παραμένει για τους επισκέπτες το πιο δημοφιλές αξιοθέατο για 8η συνεχή χρονιά, με 6.695.213 επισκέπτες το 2014. Στη δεύτερη θέση ήταν η Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου η οποία κατέγραψε αύξηση κατά 6,4% , ενώ οι επισκέπτες έφτασαν τα 6.416.724 άτομα. Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε το Southbank Centre, με 6.255.799 επισκέπτες. 

Σημαντικό αριθμό επισκεπτών προσέλκυσαν και οι βιβλιοθήκες. Η βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ που άνοιξε το 2013 έχει καταστεί το πιο δημοφιλές, με δωρεάν είσοδο, αξιοθέατο έξω από το Λονδίνο, με 2.414.860 επισκέπτες. Η Βρετανική Βιβλιοθήκη κατέγραψε αύξηση 52% του δείκτη επισκεψιμότητας του 2014 σε σύγκριση με την παρελθούσα χρονιά.

Στα μουσεία και στις γκαλερί σημειώθηκε αύξηση 6,09% σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στο Λονδίνο εκτοξεύτηκε στο 11,75%.

Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα σεζόν είναι άκρως ευοίωνες και προβλέπεται ότι η επισκεψιμότητα των τουριστών και δη των ξένων επισκεπτών στα κορυφαία και όχι μόνο αξιοθέατα του Λονδίνου θα αυξηθεί περαιτέρω. Παρόλο τις θετικές αυτές προβλέψεις οι δραστηριοποιούμενοι στον τομέα του τουρισμού κρούουν το κώδωνα για την παράλειψη του σημαντικού αυτού κλάδου από το πρόγραμμα των κομμάτων που συμμετέχουν στις βρετανικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου 2015.
Να σημειωθεί ότι ο τουρισμός αποτελεί την 5η μεγαλύτερη βιομηχανία στη Μεγάλη Βρετανία και τον 3ο μεγαλύτερο εργοδότη, συνεισφέροντας 127 δισεκατομμύρια λίρες στον κρατικό κορβανά. 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s