ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Το 2015 αναμένεται να είναι μία ακόμα θετική χρονιά για τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ δεν αποκλείεται η επιβατική κίνηση να ξεπεράσει την επίδοση ρεκόρ του 2014, όταν και διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της χώρας περίπου 45 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Με εντυπωσιακό ρυθμό συνεχίζεται η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό πως το Μάρτιο η συνολική κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2010.
Η επιβατική κίνηση το Μάρτιο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 24,5% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, καθώς περισσότεροι από 200.000 επιβάτες, ταξίδεψαν από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος.Η κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση 33,2% σε σχέση με το Μάρτιο του 2014, με την κίνηση εξωτερικού να καταγράφει επίσης άνοδο 20%.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 2,98 εκατομμύρια σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 25,7%. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η εντυπωσιακή αύξηση στις πτήσεις εσωτερικού, καθώς διαμορφώθηκε σε 36,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η επιβατική κίνηση εξωτερικού με ποσοστό 19,7%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το 2015 αναμένεται να είναι μία ακόμα θετική χρονιά για τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ δεν αποκλείεται η επιβατική κίνηση να ξεπεράσει την επίδοση ρεκόρ του 2014, όταν και διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της χώρας περίπου 45 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

 

Πηγή: skai.gr

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s