«ΩΡΑ ΙΚΑΡΙΑΣ» ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Με πανικαριακό ψήφισμα, κατόπιν συνεδριάσεων των τοπικών επιτροπών, οι κάτοικοι της Ικαρίας αποφάσισαν να αρνηθούν την αλλαγή της ώρας, από χειμερινή σε θερινή, στο δικό τους πανέμορφο νησί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι γνωστοί για τη φιλοξενία αλλά και την ιδιορυθμία τους Ικαριώτες επισημαίνουν τα εξής: «Η αλλαγή ώρας – και μάλιστα το να την πάμε μία ώρα μπροστά- ούτε καν πίσω, είναι κάτι, που δεν συμβαδίζει με την ικαριακή νοοτροπία και τα ήθη. Πέραν τούτου, αυτός ο αυτόματος συντονισμός με τα ρολόγια όλου του κόσμου, θα έπληττε την εικόνα μας, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου».
Η απόφαση των λαϊκών επιτροπών κοινοποιήθηκε στην Δημοτική Αρχή του νησιού, όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το αίτημα να εξαιρεθεί η νήσος Ικαρία από την θερινή ώρα.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα κατά της Αλλαγής της Ώρας δήλωσε, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσεως, δηλαδή μέχρι να αναγνωρισθεί επίσημα και να αναγράφεται στους σχετικούς πίνακες, η “Ώρα Ικαρίας”!
Έτσι, τα ρολόγια της Επικράτειας θα συντονίζονται ξανά με την “Ώρα Ικαρίας” τον Οκτώβριο. Όταν δηλαδή, ο χρόνος γυρίσει… μια ώρα πίσω!

Πηγή: Elliniki Gnomi
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s