ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Photo credits: www.visitgreece.gr

Αποσύρει η κυβέρνηση την αλλαγή στον ΦΠΑ των νησιών, μετά τις αντιδράσεις που προήλθαν από τους επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού.

Άρον άρον πήρε πίσω η Κυβέρνηση, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ant1news.gr, την πρόταση για άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, μετά τις αντιδράσεις της αγοράς και κυρίως του τουριστικού κλάδου.

Έτσι, η Ελλάδα στις προτάσεις προς τους θεσμούς κάνει σαφές, ότι η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που έχει μειωμένους κατά 30% όλους τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου του 2015 και όχι από την ψήφιση των σχετικών Νόμων.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους υπόλοιπους συντελεστές ΦΠΑ, όταν υπάρξει τελική συμφωνία.

Επιμένει για 3 συντελεστές ΦΠΑ η Ελλάδα

– Έναν υπερμειωμένο 6%, που θα υπάγονται τα φάρμακα, από 6,5% σήμερα και κάποια βασικά είδη διατροφής, που σήμερα επιβαρύνονται με 13%. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, θα παραμείνουν στον υπερμειωμένο συντελεστή ή θα πάνε σε υψηλότερο.

– Έναν μειωμένο συντελεστή 11%. Σε αυτόν θα υπάγονται τα υπόλοιπα τρόφιμα, η εστίαση και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, κάτι που σημαίνει ελάφρυνση για το καλάθι της νοικοκυράς, αφού όλα αυτά σήμερα επιβαρύνονται με 13%. Αντιθέτως τα ξενοδοχεία ανεβαίνουν στο 11% από το 6,5% σήμερα.

– Και έναν βασικός συντελεστή που θα παραμείνει στο 23% και μεταφέρονται σε αυτόν από το 13% που είναι σήμερα, Κόμιστρα ταξί, Αναψυκτικά, Εμφιαλωμένο νερό, Καφές, Χυμοί, Επισκευές, Ιδιωτικές κλινικές, Κινηματογράφοι, Λουλούδια. Με τον ίδιο ΦΠΑ 23% θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται: Ακίνητα, Καύσιμα, Αυτοκίνητα, Λογαριασμοί τηλεφωνίας, Ρούχα- παπούτσια, Τσιγάρα, Οινοπνευματώδη, Ηλεκτρικά- ηλεκτρονικά είδη, Έπιπλα- Οικιακός εξοπλισμός, Απορρυπαντικά- πλαστικά, Λιπάσματα, Είδη υγιεινής, Γυμναστήρια, Κομμωτήρια, Συνεργεία κ.λ.π.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s