ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤAYTOΧΡΟΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Πέντε κρουαζιερόπλοια συνολικής δυναμικότητας 11.091 επιβατών είναι προγραμματισμένα να καταπλεύσουν στον Όρμο των Φηρών, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, μεταξύ 7 και 8 πρωί, ενώ είναι προφανές ότι η Σαντορίνη δεν μπορεί να υποδεχτεί ταυτόχρονα τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών, έστω και αν δεν αποβιβασθεί το σύνολο των επιβατών.

Πρόκειται για τα εξής κρουαζιερόπλοια (σε παρένθεση η δυναμικότητα σε επιβάτες)

– AIDAstella (2194), της AIDA Cruises
– Celebrity Equinox (1000), της Celebrity Cruises
– Nieuw Amsterdam (2160), της Holland America Line
– Azamara Journey (724), της Azamara Cruises
– MSC Musica (3013), της MSC Cruises

Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ζητά από τα κρουαζιερόπλοια να μετακινήσουν τις ώρες απο/επιβίβασης ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες αδιαχώρητου και εάν δεν προτίθενται να συμμορφωθούν, να μην καταπλεύσουν στη Σαντορίνη.

Η Σαντορίνη είναι ένα μικρό νησί, με συγκεκριμένες υποδομές, ανάλογες με το μέγεθός του και δεν είναι δυνατό να παρακολουθήσει το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος των κρουαζιεροπλοίων ούτε την αύξηση του αριθμού των προσεγγίσεων. Και αυτό αφορά τόσο στις λιμενικές υποδομές όσο και στη λειτουργία του νησιού συνολικά. Η φέρουσα ικανότητα της Σαντορίνης είναι συγκεκριμένη και πλέον η θεσμοθετημένη ποσοτικοποίησή της, σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες κρουαζιέροπλοίων ενώ δέχονται μεγάλο αριθμό παραπόνων από δυσαρεστημένους επιβάτες, που περίμεναν ώρες για ανέβουν ή να κατέβουν με το τελεφερίκ, προγραμματίζουν τις αφίξεις τους στη Σαντορίνη χωρίς καμμία μεταξύ τους συνεννόηση, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται, τα παράπονα να μεγαλώνουν και η επίσκεψη στο νησί να δημιουργεί δυσφήμιση αντί διαφήμιση.

Πηγή: http://atlantis-santorini.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s