ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΝΟΥΛΙΟΥ

 

Τη Βεργίνα και την Αμφίπολη θα επισκεφτούν ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 17-19 Ιουνίου 2015. Επικεφαλής της εξαμελούς αντιπροσωπείας θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ιταλίδα ευρωβουλευτής, κα. Silvia Costa.

Συμμετέχουν επίσης οι Έλληνες ευρωβουλευτές, Θοδωρής Ζαγοράκης και Γιώργος Γραμματικάκης, τακτικά μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Στο τέλος της επίσκεψης η Αντιπροσωπεία του ΕΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 14:00 στο Δημαρχείο (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1, 54640 Θεσσαλονίκη).

Στο περιθώριο της επίσκεψης η Πρόεδρος Silvia Costa και οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα συμμετάσχουν ως ομιλητές σε εκδήλωση (εσπερίδα διαλόγου) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 34ου φεστιβάλ  βιβλίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποστηρίζουν και συμμετέχουν με περίπτερο ενημερωτικού υλικού η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η εσπερίδα διαλόγου με θέμα «Νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ: ευκαιρίες για τους νέους», θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17  Ιουνίου 2015, στις 20:30, στην Παραλία του Λευκού Πύργου, εξέδρα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Βιβλίου (Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου). Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και απευθύνεται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους νέους. Θα συμμετάσχουν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, πανεπιστημιακοί, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s