ΠΕΝΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS LEDRA

 

Το Athens Ledra, από τα τέλη του 2013, σταμάτησε να λειτουργεί ως Ledra Marriot μετά τη διακοπή τής επί τρεις δεκαετίες συνεργασίας με τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott International.

Ενδιαφέρον από τρεις εγχώριους και δύο ξένους επενδυτές εκδηλώνεται, σύμφωνα με τραπεζικές και κτηματομεσιτικές πηγές, για τον επικείμενο πλειστηριασμό του ξενοδοχείο Athens Ledra. Πλην όμως, όχι απαραίτητα σε τιμή που να πλησιάζει τα επίπεδα των 48 δισ. ευρώ, στα οποία επαναπροσδιορίστηκε η τιμή εκκίνησης με βάση την εκτιμώμενη από τις επισπεύδουσες τράπεζες εύλογη αξία του ακινήτου. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται η προγραμματισμένη σε περίπου έναν μήνα διαδικασία να κηρυχτεί άγονη και να επαναληφθεί. Ηδη, εδώ κι έναν χρόνο ο πλειστηριασμός έχει αναβληθεί δύο φορές και την τελευταία φορά, τον Μάιο, το τίμημα αναπροσαρμόστηκε, όπως προαναφέρθηκε, υψηλότερα.

Οπως αναφέρουν πηγές σε γνώση των θέσεων των ξένων επενδυτών, το γεγονός ότι το ξενοδοχείο χρήζει ανακαίνισης και η δυνητική δυναμικότητα των περίπου 350 δωματίων προσδιορίζει ενδεχομένως χαμηλότερο τίμημα. Και τούτο διότι, όπως αναφέρουν κύκλοι σε επαφή με το ένα αμερικανικό fund που ενδιαφέρεται, το τρέχον τίμημα ανά δωμάτιο που θα μπορούσε να φανεί οριακά ελκυστικό, είναι τα 100.000 ευρώ. Ομως, η θέση του ξενοδοχείου και το ισχυρό του, ιστορικά, όνομα λειτουργούν θετικά για τη συνολική αξία. «Αντιθέτως, η τρέχουσα οικονομική συγκυρία κάνει πολύ διστακτικούς τούς εν δυνάμει επενδυτές, όσο πεπεισμένοι και εάν είναι αυτοί για τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης υψηλού επιπέδου στην Αθήνα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Μεταξύ των τριών ελληνικών ομίλων που φέρονται ως ενδιαφερόμενοι, ο ένας εκ των οποίων εισηγμένος, ενδιαφέρον υπάρχει και για την ανάπτυξη του ακινήτου με κεντρικό άξονα τον συνεδριακό τουρισμό. Κτηματομεσιτικοί κύκλοι πιθανολογούν πως ο πλειστηριασμός θα χρειαστεί να επαναληφθεί κι έτσι θα γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Επισπεύδουσες είναι οι πιστώτριες τράπεζες, με συνολική έκθεση από τρεις ομίλους, της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Athens Ledra, από τα τέλη του 2013, σταμάτησε να λειτουργεί ως Ledra Marriot μετά τη διακοπή τής επί τρεις δεκαετίες συνεργασίας με τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott International και λειτουργεί ως Athens Ledra Hotel από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Παρασκευαΐδη.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s