ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ NATIONAL GEORGAPHIC;

Το Kapari Natural Resort στη Σαντορίνη είναι ένα από τα 24 boutique hotels σε όλο τον κόσμο που λειτουργούν πλέον κάτω από την «ομπρέλα» του National Geographic Unique Lodges of the World. Η νεοσύστατη αλυσίδα Νational Geographic Unique Lodges of the World, μέλος του National Geographic Society περιλαμβάνει μοναδικά boutique hotels σε εξαιρετικά σημεία σε όλο τον κόσμο, που συνδυάζουν αειφορία, αυθεντικότητα και μοναδική ποιότητα.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘50, το Ημεροβίγλι, με ιστορία 300 και πλέον ετών, ήταν από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Σαντορίνης. Όμως ο καταστροφικός σεισμός του 1956 ισοπέδωσε το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα, και η υπηρεσία στρατού κλήθηκε να σκεπάσει τα ερείπια με χώμα. Χρειάστηκε η πίστη, η έμπνευση και το μεράκι ορισμένων ανθρώπων που αποφάσισαν να ξεσκεπάσουν τα γκρεμισμένα σπίτια και να τα αναστυλώσουν, αναβιώνοντας την πρότερη ομορφιά του Ημεροβιγλίου.

Η Ρένα και ο Τάκης Αδαμίδης μοιράστηκαν αυτό το όραμα: πριν από 40 χρόνια επέλεξαν να φτιάξουν το δικό τους καταφύγιο, επισκευάζοντας ένα υπεραιωνόβιο κτίσμα – από τα ελάχιστα που επέζησαν της καταστροφής.

Vanilla103Το 2010, ο γιος τους, Φίλιππος Αδαμίδης, έδωσε νέα μορφή στο οικογενειακό όραμα, μετατρέποντάς το σε φιλόξενους ξενώνες: χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες ειδικές τεχνικές στο στάδιο της αναστύλωσης, για τον αποκλεισμό της υγρασίας του βράχου και την απόλυτη εξάλειψη της «αίσθησης κλεισούρας» που χαρακτηρίζει κατά κανόνα τα υπόσκαφα, δημιούργησε μια σύγχρονη κατασκευή, με απόλυτο σεβασμό στην αισθητική και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Στα κτίσματα ενσωματώθηκε η «πράσινη» λογική αλλά και η προσέγγιση “smart home”, που σε συνδυασμό με τον υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμό, παρέχει την απόλυτη αίσθηση άνεσης του 21ου αιώνα.

 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s