ΣΕΤΕ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;

Παρόλο που έχουν περάσει δύο μέρες από τότε που ο ΣΕΤΕ προέβη στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, εντούτοις αξίζει περαιτέρω κοινοποίησης ώστε να γίνει περισσότερο σαφώς τις ακριβώς αντιπροσωπεύει ο ελληνικός στη χώρα, ποιες θα είναι επιπτώσεις από την εκτόξευση του ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό πακέτο στο 23% και ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι προορισμοί από την απευκταία κατάσταση αυτή.

Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει τις κινήσεις της κυβέρνησης, εύχεται μια γρήγορη συμφωνία και επιτίθεται στους δανειστές για την εμμονή τους στην αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό.

Ο Σύνδεσμος ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με ανακοίνωση του εκφράζει την ικανοποίηση του για τις κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, αλλά επιτίθεται στην απαίτηση των δανειστών να αυξηθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%:

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής Κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε προχθές το πρωί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%.

Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το κόστος και η επιλογή του καθορίζεται πλήρως από αυτό.

Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε τους λόγους της επιμονής των δανειστών στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και ερωτούμε: Ποιος θα κερδίσει από αυτό;

Αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s