ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΠ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «ΓΑΛΑΝΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πριν από λίγες μέρες την προσθήκη ενός νέου ελληνικού προϊόντος στο μητρώο των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Πρόκειται για το «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παρασκευάζεται στο δημοτικό διαμέρισμα του Μεταγγιτσίου του Δήμου Σιθωνίας από δύο ποικιλίες ελαιόκαρπου: κατά 90 % από την ποικιλία Στρογγυλολιά (Γαλανή, Πρασινολιά), η οποία εδραιώθηκε στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή λόγω των ιδιαίτερων εδαφικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν, και κατά 10 % κατ’ ανώτατο όριο από την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής.
Η ονομασία του εν λόγω προϊόντος θα προστεθεί στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1.290 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής ιδρύθηκε το 1924 στο χωριό Μεταγγίτσι του δήμου Σιθωνίας στο Νομό Χαλκιδικής και είναι από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής εσωτερικής και διεθνής αγοράς, εστίασε τις δραστηριότητες του στην παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού και συμβατικού (ολοκληρωμένης διαχείρισης) ελαιολάδου και ελιάς. Οι δραστηριότητες αυτές του άνοιξαν τις αγορές κυρίως του εξωτερικού σε Γερμανία, Αγγλία, Βουλγαρία, Αμερική, Αυστραλία και προσεχώς Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Ρωσία.  Οι παραγωγοί – μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου είναι ενταγμένοι σε βιολογικά προγράμματα ή στην ολοκληρωμένη διαχείριση και πιστοποιούν την παραγωγή τους από τις εταιρείες bioHellas και Qways και την TUV Hellas με σύμβουλο την Αειφορική Α.Ε. Τα προϊόντα των παραγωγών-μελών διακινούνται μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από την εταιρεία bioHellas και ευθύνεται για την προώθηση, τυποποίηση και διάθεση εκλεκτών ποιοτικών προϊόντων με σεβασμό στους παραγωγούς-μέλη και στους καταναλωτές του.

 Οι δραστηριότητες του αγροτικού συνεταιρισμού επεκτείνονται με την οργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων για τους παραγωγούς-μέλη του, ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση και ταυτόχρονα επιμόρφωση για τις καλλιέργειες και τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται το τελικό προϊόν που καταλήγει στον καταναλωτή. Μέσα στις τελευταίες δραστηριότητες του Αγροτικού Συνεταιρισμού είναι και η συνεργασία του με τη ναυτιλιακή εταιρεία ANEK LINES, η οποία κάνει το ταξίδι του ελληνικού ελαιολάδου σε εκθέσεις του εξωτερικού, έχοντας συντροφιά της το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής». 

Η ποιότητα των προϊόντων είναι ο βασικός στόχος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής και η εγγύηση είναι τα ίδια τα προϊόντα του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s