Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!!

 

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου άνοιξε το δρόμο για το χειμερινό τουρισμό στη Ρόδο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και στοχευμένες ενέργειες, το νησί της Ρόδου πρόκειται να δεχθεί έως και 70.000 τουρίστες από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκέμβριου 2015 και από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλίου 2016.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν που συνδυάζει διακοπές σε Τουρκία και Ελλάδα. Το εν λόγω πακέτο απευθύνεται κυρίως σε δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκέπτονται τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου θα φθάνουν αεροπορικώς (στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα).Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αξιοποιείται ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποτελεί προφανώς καινοτομία και που δημιουργεί παράλληλα σοβαρές προοπτικές να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα προσφιλή τουριστικό προορισμό κατά τη «νεκρά» τουριστική περίοδο.

Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα…

«Το όραμα να γίνει η Ρόδος χειμερινός τουριστικός προορισμός, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα», αναφέρει η αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Ο στόχος για την προσέλκυση χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο είχε τεθεί από την αρχή της θητείας της Περιφερειακής Αρχής. «Μετά από αλλεπάλληλες και συντονισμένες προσπάθειες η προσέλκυση τουριστών κατά τους χειμερινούς μήνες μέσω Τουρκίας είναι πλέον δεδομένη. Η σύνδεση με Τουρκία, με τα λιμάνια του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ, με πακέτα που απευθύνονται δυτικοευρωπαίους, οι οποίοι θα συνδυάζουν επίσκεψη σε δυο χώρες, την Τουρκία και την Ελλάδα, θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η Ρόδος χειμερινός προορισμός. Αυτό το είδος του πακέτου διακοπών, ο συνδυασμός δηλαδή δυο χωρών μας κάνει μοναδικούς και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε», είχε αναφέρει η κ. Παπαβασιλείου όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Σήμερα η κ. Παπαβασιλείου τονίζει ότι θα πρέπει το εγχείρημα να έχει την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να εδραιωθεί η προσπάθεια αυτή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η πρόσβαση στην Τουρκία είναι πολύ πιο εύκολη με αεροπορικές εταιρείες που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ντάλαμα. Με πακέτα διήμερα τριήμερα και τετραήμερα, 60.000- 70.000 δυτικοευρωπαίοι και όχι μόνο, θα επισκεφτούν το νησί κατά το διάστημα 14/10/2015 – 11/12/2015 και 20/1/2016 – 21 /4/2016.

Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο και πετύχαμε. Βέβαια το στοίχημα του να εδραιώσουμε την προσπάθεια αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το άνοιγμα της χειμερινής περιόδου εγκυμονεί κινδύνους. Αυτή την προσπάθεια θα πρέπει πλέον να ενισχύσουμε όλοι και ο Δήμος της Ρόδου θα πρέπει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι εποχές δεν σηκώνουν λάθη!

Δεν προσφέρονται πολλές ευκαιρίες στο να δώσουμε στο κέντρο της πόλης ζωή κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι μας θα πρέπει να έχουν αν μη τι άλλο μεταφορές, καθαριότητα, ανοικτά μαγαζιά στην παλιά πόλη και στη νέα αγορά».

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που μας εμπιστεύτηκαν , μας πίστεψαν και με την παρότρυνση και ενίσχυση μας άνοιξαν τον δρόμο για 60.000 -70.000 άτομα που θα επισκεφτούν το νησί για να γίνει η Ρόδος χειμερινός προορισμός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο “NBK REISEN” που δραστηριοποιείται στην Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία “Deco Tour European reservation service” που δραστηριοποιείται στην Ισπανία “M+k Reisen” που δραστηριοποιείται στη Ελβετία και στην Γερμανία, “Medi plus” και “tour direct” που δραστηριοποιείται στην Γερμανία, “EKO TRAVEL” που δραστηριοποιείται σε Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, “THV REISEN” που δραστηριοποιείται στο Dubai κ.α .

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα πρακτορεία Τουρισμού που κατάφεραν να κλείσουν συμφωνίες και να ανοίξουν αυτόν τον τόσο ποθητό δρόμο».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s