ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ- ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

Να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις των τιμών τους αλλά να απορροφήσουν, όσο είναι εφικτό, τις επιβαρύνσεις που συνεπάγεται ο αυξημένος ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση συστήνει τους Έλληνες ξενοδόχους ο ΣΕΤΕ. Την προτροπή αυτή ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης τόσο στο συνέδριο των Άγγλων tour operators (ABTA) που διεξάγεται στο Costa Navarino όσο και σε συνεντεύξεις τους σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Πολιτεία για τα παράπονα τουριστικά καταλύματα που φοροδιαφεύγουν. Επίσης, πρότεινε να αναζητηθούν τρόποι μέσω της Ε.Ε. ώστε να υπάρξει αρωγή προς τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τη αύξηση του ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυπριακής καταγωγής πρόεδρος της ABTA Νόελ Ιωσηφίδης δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με βάση τις υπάρχουσες κρατήσεις θα υπάρξει αύξηση των Άγγλων τουριστών στην Ελλάδα το 2016.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.