ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΒΑΡΙΑΣ: «ΥΠΕΡΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΚΑΘΩΣ Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ»

Την αισιόδοξη άποψη- εκτίμηση αυτή καταθέτει ο γενικός διευθυντής του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Mediterranean Village Hotel & Spa στην Πιερία κ. Γιάννης Γραβαρίας. Σπεύδει να τεκμηριώσει την άποψή του αυτή αναφέροντας σχετικά ότι «σε αντίθεση με πέρυσι που δεν υπήρχε και δεν καταγραφόταν καμία κίνηση, από το φετινό Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει η ροή των κρατήσεων η οποία μήνα με το μήνα εντείνεται». Για το λόγο άλλωστε αυτό ο κ. Γραβαρίας εκτιμά ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά με βάση τα μέχρι στιγμής άκρως ευοίωνα μηνύματα και εφόσον δεν συντρέξουν άλλοι δυσχερείς για τον ελληνικό τουρισμό λόγοι.

Σε ότι αφορά στη φετινή τουριστική χρονιά ο γενικός διευθυντής του Mediterranean Village Hotel & Spa δηλώνει ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση στα 4 ξενοδοχεία του ομίλου Βασίλειος Λάμπρου ΑΕ. στο νομό Πιερίας δεδομένων των δυσχερών οικονομικοπολιτικών συνθηκών στη χώρα. Αναλυτικότερα: α) το Mediterranean Village Hotel & Spa διατήρησε τη περυσινή του επίδοση στο δείκτη της πληρότητας την καλοκαιρινή περίοδο (Μάιος- Οκτώβριος) πιάνοντας το 96% και φέτος και β) αντιθέτως μείωση της τάξεως του 5% καταγράφεται τόσο στην πληρότητα όσο και στα έσοδα των Mediterranean Princess και Mediterranean Resort.

Οι μισοί και πλέον πελάτες στο Mediterranean Village Hotel & Spa είναι Γερμανοί διαμορφώνοντας κατά συνέπεια ποσοστό πλέον του 50% της συνολικής πελατείας της βορειοελλαδικής μονάδας. Στη δεύτερη θέση κατατάσσονται οι ταξιδιώτες από τα Βαλκανικά κράτη (Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια, Ρουμανία κ.ά.) που αντιστοιχούν στο 30% όλου του αριθμού των τουριστών που επιλέγουν για τις διακοπές τους το Mediterranean Village Hotel & Spa. Και έπονται άλλες αγορές όπως η Αυστρία, η Αγγλία, το Βέλγιο κλπ., ενώ ο αριθμός των Ελλήνων που διέμειναν στο ξενοδοχείο ήταν φέτος ισχνός. Στον αντίποδα, η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών στα Mediterranean Princess και Mediterranean Resort και σε ποσοστό της τάξεως του 60% είναι τουρίστες από τα βαλκανικά κράτη. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες με ποσοστό 20%.

«Οι πελάτες στα ξενοδοχεία Mediterranean είναι από μεσαίου έως υψηλού εισοδηματικού επιπέδου», τονίζει ο κ. Γραβαρίας και δεν παραλείπει να αναφέρει ότι οι τζίροι των ξενοδοχείων διαμορφώθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο τη δύσκολη και συνάμα «περίεργη», από τα γνωστά γεγονότα, φετινή τουριστική σεζόν.

Χωρίς φειδώ λόγων επισημαίνει ότι κάθε χρόνο υλοποιούνται προγράμματα παρεμβάσεων στα τέσσερα ξενοδοχεία του ομίλου Βασίλειος Λάμπρου ΑΕ προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων προς τους πελάτες τους υπηρεσιών. Το 2014 υλοποιήθηκε πρόγραμμα ανακαίνισης των δωματίων του Mediterranean Village Hotel & Spa, κόστους 600.000 ευρώ, ενώ για την κατασκευή και λειτουργία του πριν από 7 χρόνια δαπανήθηκαν 25 εκατ. ευρώ. Το διετές επενδυτικό πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης στο Mediterranean Resort ολοκληρώθηκε πέρυσι και κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ.

Στους στόχους του ομίλου συγκαταλέγεται ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου του με νέα μονάδα. Για την ακρίβεια και όπως αποκαλύπτει στο Business Travel blog ο κ. Γραβαρίας «στόχος είναι η επέκταση του Mediterranean Village Hotel & Spa με την αγορά όμορου οικοπέδου ή η απόκτηση άλλης έκτασης για την κατασκευή νέας μονάδας». Και συμπληρώνει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον της ιδιοκτησίας εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στην Πιερία όπου άλλωστε εδρεύουν και λειτουργούν οι υφιστάμενες μονάδες της.

 

Διεθνής διάκριση στα ξενοδοχεία Mediterranean του ομίλου Β. Λάμπρου

Το διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας «Green Key» απονεμήθηκε πριν από λίγους στα ξενοδοχεία Mediterranean Village Hotel & Spa, Mediterranean Princess και Mediterranean Resort που βρίσκονται στην παραλία της Κατερίνης καθώς και στο Olympus Mediterranean που λειτουργεί στο Λιτόχωρο. Το Green Key είναι ένα Διεθνές Οικολογικό Σήμα Ποιότητας (eco label) που ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας, μικρής ή μεγάλης, σε «πράσινη», στο πλαίσιο Διεθνούς Προγράμματος που συντονίζεται από το Διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (F.E.E. – Foundation for the Environmental Education) που εδρεύει στην Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ε.Ε.Π.Φ. – Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης”.

Τα ξενοδοχεία Mediterranean Village Hotel & Spa και Mediterranean Resort είναι πέντε αστέρων, ενώ το Mediterranean Princess και Olympus Mediterranean ανήκουν στην κατηγορία των τεσσάρων αστέρων.

Ο Όλυμπος δεν υπάρχει μόνο στη μυθολογία. Το ξέρουν όμως οι ξένοι τουρίστες;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ευαγγελία Ξυπτερά- Λάμπρου- που μαζί με το σύζυγό της Βασίλη Λάμπρου είναι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων Mediterranean- είχε προ λίγων ημερών τονίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κάνουμε πολλές προσπάθειες για να γίνει παντού γνωστό ότι ο Όλυμπος δεν είναι ένα μυθικό βουνό, ότι ο Όλυμπος, εκεί όπου οι αρχαίοι Έλληνες τοποθέτησαν τους θεούς τους, υπάρχει πραγματικά και βρίσκεται στην Πιερία». Ουσιαστικά πρόκειται για έναν από τους βασικούς στόχους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας ο οποίος εστιάζεται ενδεικτικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση του περιπατητικού και ορειβατικού τουρισμού.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s