ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΗ ΚΑΡΙΟΚΑ ΓΙΓΑΣ 383 ΚΙΛΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΟ GUINNESS!!!

Photo credits: Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς

Photo credits: Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς

Στοχεύοντας στην κατάκτηση βραβείου Guiness, στην εξωστρέφεια και στην διεθνή προβολή του γλυκού που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη της Ξάνθης, της καριόκας δηλαδή, 25 ζαχαροπλάστες της πόλης και σπουδαστές ζαχαροπλαστικής παρασκευάσαν σήμερα την τεραστίων διαστάσεων καριόκα βάρους 383 κιλών. Τη διαδικασία παρασκευής της που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα παρακολούθησαν με περισσό ζήλο και «ακαταμάχητη» όρεξη περίπου 750 μαθητές στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φ.Αμοιρίδης» της Ξάνθης όπου αυτές τις μέρες διεξάγεται η 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης την οποία διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρία Κύκλος Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης στην παρασκευή της. 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του Ρίο θα υπάρξει συνάντηση κατά την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία με τους εκπροσώπους της πόλης στις 21 Απριλίου και, όλοι ευελπιστούν ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το διάσημο προϊόν της Ξάνθης θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί και να γίνει γνωστό σε όλη την υφήλιο.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s