CHEF ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ: Ο ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ!!!

Θεωρείται από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ της γενιάς του και έχει συνδέσει το όνομά του με το πάντρεμα αυθεντικών μεσογειακών γεύσεων με την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας. Το αποτέλεσμα της δημιουργικής του κουζίνας, με τη χρήση φρέσκων εποχικών προϊόντων και επιρροές από τη διεθνή γαστρονομική σκηνή, έχει ξεχωρίσει σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του, σε βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια στην Αθήνα, ενώ είναι, εδώ και λίγους μήνες, ο σεφ του γαστρονομικού εστιατορίου του Athenaeum Intercontinental, Premiere.

Παρόλο την επιτυχημένη πορεία του στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας και στον εμπλουτισμό της με αξεπέραστες νέες γεύσεις, εντούτοις ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου δεν επαναπαύεται… 

Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από μια ανάρτησή του στο FB όπου αρχικά την προσοχή «κερδίζει» η φωτογραφία η οποία απεικονίζει βιβλία με ποιητικές συλλογές γνωστών και βραβευμένων Ελλήνων ποιητών πάνω στον πάγκο της κουζίνας του και έτσι αναπόφευκτα οδηγείσαι να διαβάσεις:

«Για καιρό ήμουν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του ότι η μαγειρική ΔΕΝ είναι «καλή τέχνη» και ο μάγειρας ΔΕΝ είναι καλλιτέχνης. Κάπου όμως παραδέχομαι κόλλησα . Κάπου άρχισα να ψάχνω τι μπορεί να είναι αυτό που θα με πάει παρακάτω μαγειρικά. Που θα με κάνει να βλέπω το παραμικρό αντικείμενο ή συμβάν στην ζωή μου από μια νέα οπτική. Δυο άτομα μου είπαν ότι θα με βοηθούσε να διαβάσω ποίηση. Ότι θα μου άνοιγε το μυαλό.  Η γυναίκα μου γέλαγε μαζί μου και με το δίκιο της αφού δεν έχω διαβάσει σχεδόν πότε τίποτα. Εδώ και τρεις μήνες κάθε εβδομάδα ένας μάγειρας είναι υπεύθυνος να φέρνει ένα βιβλίο στην κουζίνα μου και μετά το service το βράδυ διαβάζουμε όλοι μαζί από ένα ο καθένα. Παραδέχομαι υπάρχουν φορές που έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων γιατί πολύ απλά δεν καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν όμως και φορές που έχουμε νιώσει τι ωραίο που είναι όλο αυτό.
Συμπέρασμα μου είναι λοιπόν μέχρι τώρα ότι μπορεί ο μάγειρας να μην είναι καλλιτέχνης ή να είναι, αλλά σίγουρα είναι άνθρωπος με αδυναμίες και τρυφερές πλευρές που μπορούν να δυναμώσουν και να επηρεαστούν από τις καλές τέχνες αν θέλει να ακούσει. Και καλός μάγειρας αν δεν ακούς, δεν θα γίνεις.»

 

Σημείωση: Παρόλο που δεν γνωρίζω προσωπικά τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, εντούτοις η ασυνήθιστη και ταυτόχρονα πρωτοποριακή πρωτοβουλία και ενέργειά του αυτή αναδεικνύει τη φιλοσοφία την οποία υιοθετεί η γενιά των Ελλήνων που δεν επαναπαύεται, επιζητά να μαθαίνει και να εξελίσσεται εν καιρώ κρίσης!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s