ΤΟ LANDMARK ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ «Domotel Arni Historic Hotel»

Το  Domotel Arni Historic Hotel αποτελεί το χαρακτηριστικότερο μνημείο της Καρδίτσας, σύμφωνα με δηλώσεις του Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου γενικού διευθυντή και διευθύνοντος συμβούλου της δυναμικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Domotel Hotels & Resorts. Πρόκειται για ένα κτίριο του 1921, ρυθμού ροκοκό, ενώ ο λόγος που προέτρεψε τη ξενοδοχειακή αλυσίδα να το εντάξει κάτω από την ομπρέλα της- να το «domotelποιήσει» όπως αρέσει στον κ. Αλεξόπουλο να λέει για κάθε νέο μέλος της αλυσίδας- έγκειται στο ότι η Καρδίτσα αποτελεί τη γενέτειρα του πατέρα του.

Το  Domotel Arni Historic Hotel βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές νεοκλασικό διώροφο μέγαρο με τον χαρακτηριστικό τρούλο που χτίστηκε το 1921 από τον πολιτικό και επιχειρηματία Κων/νο Τερτίπη. Το ονόμασε «Άρνη» προς τιμήν του αδελφού του Δημήτριου, ο οποίος νίκησε σε μάχη κατά των Τούρκων το 1878 στην περιοχή της προϊστορικής Άρνης (σημερινός Πύργος Κιερίου). Ο τρούλος κατέρρευσε με τους σεισμούς του ΄54 και πολύ αργότερα αντικαταστάθηκε από κεραμοσκεπή.

Το κτίριο στέγαζε πολυτελές ξενοδοχείο, αίθουσα θεάτρου, κινηματογράφου, δεξιώσεων και καφεζυθοπωλείο και από το 1925 αίθουσα «ντάνσινγκ» για χορευτικές συγκεντρώσεις και χαρτοπαικτική λέσχη.

Το γωνιακό καφενείο ήταν χώρος συνάντησης διανοούμενων και καλλιτεχνών της δεκαετίας του ΄40. Κατά την ίδια δεκαετία το κτήριο επιτάχθηκε απ’ τις δυνάμεις κατοχής και κατόπιν απ’ τις αντιστασιακές οργανώσεις. Από το 2005 εντάχθηκε στην αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Domotel Hotels & Resorts, ανακαινίστηκε και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των καιρών, ενώ αποτελεί περιουσία του «Ιδρύματος Υποτροφιών Απ. Αλεξόπουλος».

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.