ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΒΑΙΟΣ: «Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»

 

 

Στην ανάδειξη του βασικού στόχου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις»- που συστάθηκε πριν από λίγο καιρό με πρωτοβουλία του chef Κωνσταντίνου Μουζάκη και μιας ομάδας αξιόλογων chefs- προβαίνει στην συνέντευξή του στο Business Travel blog ο chef Κώστας Κωβαίος που συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα και στις εξελίξεις της Λέσχης από τα πρώτα της βήματα, όντας ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Έχοντας- λόγω άλλωστε επαγγέλματος- ιδίαν γνώση και αντίληψη για τις δυνατότητες, τις προοπτικές κλπ. της ελληνικής κουζίνας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» επιδιώκει «να προβάλλει με σεβασμό και σοβαρότητα το γαστρονομικό πλούτο της κάθε ελληνικής περιφέρειας», αποσαφηνίζει ο κ. Κωβαίος.

Μια αντίστοιχης εμβέλειας άκρως δελεαστικής πρότασης- πρόκλησης απευθύνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» στους επαγγελματίες του τουρισμού που θα συμμετέχουν και θα επισκεφτούν την τουριστική έκθεση MITE η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19-22 Οκτωβρίου 2017 στο MEC Παιανίας. Και αυτό γιατί «η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» έχει αναλάβει το ανάλογο με το γαστρονομικό τουρισμό πρόγραμμα της έκθεσης, στοχεύοντας στην προβολή της γαστρονομικής εικόνας και ταυτότητας της χώρας, ανά περιφέρεια», εξηγεί σχετικά ο κ. Κωβαίος. Και με νόημα προσθέτει ότι «δεν θα είμαστε εκεί απλά για να μαγειρέψουμε για τον κόσμο. Ο επισκέπτης, είτε είναι ξενοδόχος είτε άνθρωπος που εργάζεται στον κλάδο, θα μπορέσει να πάρει μια πλήρη εικόνα για την δυναμική και τα προϊόντα κάθε τόπου προκειμένου και ο ίδιος να τα εντάξει στο ξενοδοχείο του ή να τα προβάλει σε κάποια δραστηριότητά του όπως για παράδειγμα τα γαστρονομικά tours».

Οι πολυσχιδείς δράσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής που θα πραγματοποιηθούν κατά το 4ημερο διεξαγωγής της ΜΙΤΕ θα είναι στοχευμένες και ταυτόχρονα αντιπροσωπευτικές από κάθε περιφέρεια της χώρας μας. Για την μέγιστη ανάδειξη και άριστη προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας του κάθε τόπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής απηύθυνε κάλεσμα στις Λέσχες Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Κρήτης, την Ένωση Γαστρονομίας με έδρα την Ήπειρο και τη Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδας στο οποίο ανταποκρίθηκαν θερμά!!!  

Για ποιους η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής αποφάσισε να συνεργαστεί με την τουριστική έκθεση ΜΙΤΕ και να αναλάβει το σχετικό με το γαστρονομικό τουρισμό πρόγραμμά της;  

Η έκθεση ΜΙΤΕ που διοργανώνεται στις 19-22 Οκτωβρίου 2017 στο MEC Παιανίας, είναι μια έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τον πραγματικό τουρισμό, δηλαδή ανθρώπους κι εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται ενεργά με τον κλάδο, με κύριο στόχο την επίτευξη νέων συμφωνιών και συνεργασιών που μόνο ωφέλιμες μπορεί να είναι.

Εμείς σαν Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής έχουμε αναλάβει το πρόγραμμα του γαστρονομικού τουρισμού και συγκεκριμένα την προβολή της γαστρονομικής εικόνας και ταυτότητας της χώρας, ανά περιφέρεια.

Ο λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την έκθεση ήταν ξεκάθαρος. Κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει να προβάλει την γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας, είναι απόλυτα σύμφωνη τόσο με την ταυτότητα όσο και με τον σκοπό της λέσχης.

Ποιες συγκεκριμένα θα είναι δράσεις που θα αναλάβετε και θα υλοποιήσετε κατά τη διεξαγωγή της έκθεσης ΜΙΤΕ στοχεύοντας στην περαιτέρω προβολή του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας;

Οι δράσεις κατά το 4ήμερο που διαρκεί η έκθεση είναι στοχευμένες. Η προβολή όλης της ελληνικής επικράτειας ανά περιφέρεια. Κάθε μέρα θα υπάρχει παρουσίαση ανά περιφέρεια με προβολή των τοπικών προϊόντων, γαστρονομικές παρουσιάσεις και ομιλίες. Σκοπός είναι να προβληθεί κάθε περιφέρεια σωστά και αντιπροσωπευτικά, ώστε ο επισκέπτης της έκθεσης όχι απλά να δοκιμάσει κάτι, αλλά να λάβει μια πλήρη εικόνα της γαστρονομικής ταυτότητας του κάθε τόπου.

Για αυτό το λόγο θα έχουμε και εκπροσώπηση από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Κρήτης, την Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος με έδρα την Ήπειρο και την Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Σε αυτό το σημείο εκ μέρους του προέδρου και του Δ.Σ. θα ήθελα να τους ευχαριστήσω δημόσια που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις παρουσιάσεις κλπ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής στην ΜΙΤΕ μπορείτε να το δείτε πληκτρολογώντας http://www.chefsclubofattica.com/programmaekdiloseongastronomikoutourismoustinekthesimite/

 

O ξενοδόχος θα έχει μια πλήρη εικόνα για τη δυναμική και τα προϊόντα κάθε τόπου προκειμένου και ο ίδιος να τα εντάξει στο ξενοδοχείο του ή να τα προβάλλει σε κάποια δραστηριότητά του π.χ. γαστρονομικά tours

Ποιοι είναι στόχοι σας από αυτή την πρωτοβουλία και δράση σας;

Ο στόχος όπως προανέφερα, είναι να προβάλουμε τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιφέρειας της χώρας μας, με σοβαρότητα και σεβασμό. Δεν θα είμαστε εκεί απλά για να μαγειρέψουμε για τον κόσμο. Ο επισκέπτης, είτε είναι ξενοδόχος ή άνθρωπος που εργάζεται στον κλάδο, θα μπορέσει να πάρει μια πλήρη εικόνα για τη δυναμική και τα προϊόντα κάθε τόπου προκειμένου και ο ίδιος να εντάξει στο ξενοδοχείο του ή να τα προβάλει σε κάποια δραστηριότητά του όπως για παράδειγμα τα γαστρονομικά tours.

Εκθέσεις σαν την ΜΙΤΕ, που απευθύνονται στον επαγγελματία του κλάδου κι όχι τόσο στο ευρύ κοινό, έχουν άμεσα αποτελέσματα, καθώς ο επαγγελματίας μπορεί να λάβει πραγματικά τις πληροφορίες που χρειάζεται, να κάνει τις συμφωνίες του και φυσικά να δει και να γευτεί το γαστρονομικό μας πλούτο.

Οι επόμενες κινήσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις»

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» προκειμένου να αναδείξει περαιτέρω τη γαστρονομική ταυτότητα κάθε τόπου της χώρας;  

H Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής θα είναι στο Ναύπλιο στις 29 Σεπτεμβρίου στην έκθεση Πελοπόννησος Expo, με την παρουσία του προέδρου Κωνσταντίνου  Μουζάκη και του αντιπροέδρου Ηλία Ιωσηφέλη.

Ακολουθεί εκδήλωση στο  Δήμο Αρτέμιδας για την Γιορτή Οίνου & Αμπέλου την 1η Οκτωβρίου και μετά οι προετοιμασίες για την έκθεση MITE.

Στις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίαση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής στα ΜΜΕ, σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 31 Οκτωβρίου ακολουθεί μια εκδήλωση για την Ιταλική κουζίνα σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας.

Το τριήμερο 10-11-12 Νοεμβρίου θα είμαστε στην τουριστική έκθεση Philoxenia η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο αντιπρόεδρος Ηλίας Ιωσηφέλης κι εγώ, θα παρουσιάσουμε ελληνική γαστρονομία υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής.

Ο Νοέμβριος κλείνει δυναμικά (24-25-26) με την παρουσία μας στο συνέδριο της CEUCO(Συνέδριο Οινογαστρονομικών Αδελφοτήτων) που θα λάβει χώρα στην Κόρδοβα της Ισπανίας, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Επίσης, αρχές Δεκεμβρίου (4-5-6) στο Ζάππειο Μέγαρο η Λέσχη θα συμμετέχει στο Ελληνοκινέζικο φόρουμ, με παρουσιάσεις και VIP γεύμα σε επιχειρηματίες και φορείς από την Κίνα.

 

1 responses to “ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΒΑΙΟΣ: «Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»

  1. Παράθεμα: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΒΑΙΟΣ: «Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΘΕ ΕΛ·

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.